Gulyásleves ahogy én készítem :)
Hozzávalók:
60 dkg sertéshús(én sertéssel készítem, de lehet marhával is) 2 evőkanál sertészsír
- 1 nagyobb paradicsom, 1 tv paprika
- 3 kiskanál pirospaprika (nálam a kávéskanál)
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 kanál olaj
- 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa
- 1 kisebb zeller, 40 dkg burgonya
- 1 evőkanál só (de lehet többet igényel de majd közben is lehet ízesíteni) feketebors fél kávéskanállal
-1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 3-4 babérlevél
- 3 l víz,
- petrezselyem a tetejére
Gulyásleves ahogy én készítem
Elsősorban felkockázod a vöröshagymát és a húst. Utána a zsíron megdinszteled a vöröshagymát, ha megpirult a hagyma akkor mehet rá a hús. Húst is fehéredésig pirítod, félrehúzod és mehet rá a pirospaprika összekevered utána mehet a felkockázott paradicsom és tv paprika, só, bors, babérlevél plusz az őrölt kömény ja és ne felejtsük ki a fokhagymát se. :)
Felöntjük 1-2 l vízzel úgyhogy ellepje a húst. Míg főzzük a húst addig megpucoljuk és kockára vágjuk a zöldségeket.
Ha félig megpuhult a hús akkor mehetnek bele a zöldségek. Felönthetjük plusz 1-2 l vízzel, ha kevés lenne ez is akkor míg el nem lepi addig öntsük a vizet.
Közben megpucoljuk a burgonyát és korckára vágjuk. Igazából ha már kezdenek puhulni a zöldségek akkor mehet bele a megmosott és kockára vágott burgonya.
Időt azért nem írok mivel őszintén nem szoktam figyelni az időt. Figyelem mikor puhul meg minden.
És ha kész van minden akkor én tálaláskor apróra vágott friss petrezselymet szórók a tetejére ( persze előtte szedd ki egy tányérba a levest! :) )
Jó Étvágyat!